Foredrag: Det Mørke Univers af ph.d. studerende Kasper Elm Heintz

Vælg dato og billetter


 

Venue


Brorfelde Observatorium / Hovedbygningen (Auditoriet) Brorfelde Observatorium / Hovedbygningen Observator Gyldenkernes Vej 5
4340 Tølløse, Danmark
Når vi kigger op på nattehimlen er det hovedsageligt stjerner vi kan se og i få tilfælde hele samlinger af stjerner, nemlig galakser.

Når vi kigger op på nattehimlen er det hovedsageligt stjerner vi kan se og i få tilfælde hele samlinger af stjerner, nemlig galakser. Det har dog vist sig i løbet af de sidste par årtier, at langt størstedelen af det Universet faktisk består af er “mørkt”, altså noget vi ikke kan se, ikke engang med de mest kraftfulde teleskoper.

Hør om de forskellige beviser for, at der findes en betydelig “mørk” del af Universet og hvordan disse er blevet undersøgt og finjusteret. Det viser sig, at for at kunne forstå det mørke Univers skal man bruge de mest lysstærke, kosmologiske fænomener vi kender, nemlig supernovaer og gammaglimt. Hør også om, hvad vi forhåbentlig kommer til at kunne lære meget mere om i fremtiden ved hjælp af de planlagte rum- og jordbaserede-teleskoper, der bliver funktionsdygtige inden for de næste få år.

19.00 Velkommen
19.30 Foredrag
20.30 Kaffepause – Udstillingen i Hovedbygningen er åben
21.00 Aktuelt på nattehimlen
21.30 Tak for i aften

Billetter 100 kr. pr. person.

BelépésAz alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google